dituttounpoco

Benvenuto a salire
con me il Monte del Signore.

domenica 30 giugno 2019

Libertà vo cercando ...










Libertatea a Lui Creștinului
Isus ne a făcut liberi pentru a ne face fericiți.
Libertatea noastră se realizează în hotărârea făcută împreună cu Dumnezeu Tatăl. Acest lucru se întâmplă când noi dialogăm cu Dumnezeu în conștiința noastră.

Ce este conștiință?
Conștiința este spațiul interior al ascultării adevărului, al binelui, al ascultării lui Dumnezeu; este locul interior ale relațiile mele cu El, care vorbește inimii mele și mă ajută să discern, să înțeleg drumul pe care trebuie să-l parcurg.
Când noi, odată luată hotărârea, mergem înainte,  urmăm acest drum pentru a ne comporta după Voința Lui Dumnezeu și rămânem fideli, atunci noi suntem liberi.
Și libertatea va fi completă numai când hotărârea aleasă este fermă: „Nimeni care pune mâna pe plugul, și privește înapoi nu este vrednic de împărăția lui Dumnezeu”.

Dar libertatea nu este „capriciu”propriu, este Voința a Lui Dumnezeu trăită în alegerile noastre și în acțiunile noastre fără constrângerea.
 Este realizarea binelui propriu și al celor alților  fără constrângerea.
Aceasta este linia de conduită pe care Isus cere de la noi.
Aceasta este maniera de a  se comporta de Isus, așa cum ne arată Evanghelia.
Isus, împreună cu Tatăl a vrut să meargă la Ierusalim pentru a dă viața pentru noi. Decizia Lui a fost libera și neclintită dar după Voința Tatălui.
„În acel timp, când s-au împlinit zilele de înălțării sale (în Cruce), Isus s-a îndreptat cu hotărâre  spre a merge la Ierusalim”...





Făcând așa nu a devenit dur și aspru cu ceilalți, din contra a rămas blând și milostiv. Și pentru aceasta n-a vrut să pedepsească pe nimeni care nu-l ar fi vrut să fie ospitalier către El în timpul drumului său spre Ierusalim.
Dar ce înseamnă practic pentru noi?
Înseamnă de a refuza tot ce care se opune la Dumnezeu, semnifică de a face mereu Voința Lui Dumnezeu și de a nu ne răzvrăti  împotrivă Lui Dumnezeu când lucrurile merg în manieră diferită de ce pe care vrem noi; nici de a fi duri și aspri cu ceilalți.




În momente dureroase din viața noastră să ne comportăm așa: Isus în Cruce a fost străpuns la inima. Să punem în rana coastei sale suferințele și dezamăgirile vieții noastre și să ne unim la suferințele și dezamăgirile ale Lui Isus: alegem de a suferi împreună cu El.



Atunci vom participa la timp potrivit, de învierea sa: spune de fapt Sfânta Scriptura (Ps. 15/16, 11) „Tu îmi vei face cunoscută cărarea vieții, în fața ta sunt bucurii depline și desfătări veșnice la dreaptă ta”.
Și în Apocalipsul se spune: ”Îi voi da celui care mă urmează, un nume nou pe care numai el îl va cunoaște!”.





O dată Papa Pio al Nouălea a arătat oaspeților o draperie imensă din parte opusă. Se vedea numai firele colorate care mergeau de una parte la altă fără sens.
Apoi a arătat aceeași draperie din alta parte. Toți au fost plini de uimire. Se vedea un desen minunat făcut pe draperia aceea. O broderie extraordinar de frumoasă care reprezenta Nașterea Domnului brodată cu firele colorate și aurite.
Așa se întâmpla în viața noastră, fiecare este ca aceea draperie. Dumnezeu face de fiecare dintre noi, care ascultăm pe vocea sa, ca o minunată broderie. Numai ca noi o vedem din parte opusă.
La moment dat vom vedea cum se va arata cu adevărat și vom fi plini de bucurie.





Maria Mama noastră cerească să ne ajute să urmăm Voința Lui Dumnezeu și atunci când nu-o înțelegem; ne ajute să acceptăm suferințele împreună cu Isus în Cruce; ca să fim răbdători cu toți și cu cei care nu ne înțeleg și vom fi fericiți cu adevărat, în veșnicie...
Spune de fapt Sf. Scriptura :
 „Tu îmi vei face cunoscută cărarea vieții, în fața ta sunt bucurii depline și desfătări veșnice la dreaptă ta”.
”Tu Doamne ești partea mea de moștenire!”.(Ps15)