dituttounpoco

Benvenuto a salire
con me il Monte del Signore.

martedì 12 agosto 2014

Giulgiul din Torino

Un dar  pentru care mulţumim Dumnezeu

Giulgiul din Torino este mărturia pătimirilor Lui Cristos, este şi mărturia pătimirilor omenirii.
Este şi ocazia de a experimenta credinţa dacă prin el se poate înţelege care a fost iubirea care l-a împins pe Cristos să se ofere că jertfă pe altarul Crucii.


Cuvântul crucii este nebunie pentru cei care se pierd.
Dar pentru noi, cei care ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu.
Noi îl predicăm pe Cristos cel răstignit, scandal pentru iudei şi nebunie pentru păgâni.  Dar pentru noi, cei care ne mântuim, este puterea Lui Dumnezeu.. .ICor 1,18.23

Ne aparţine ceea ce zace fără viaţă în mormânt,
ceea ce a înviat a treia zi,
ceea ce s-a suit deasupra tuturor înălţimilor la dreapta maiestăţii Tatălui.

Rezultă că, dacă umblăm pe calea poruncilor sale şi nu ne ruşinăm mărturisim ceea ce el a realizat în umilinţa trupului pentru mântuirea noastră, vom fi şi noi părtaşi la gloria sa. Atunci se va împlini, cu siguranţă, ceea ce el a vestit:
Oricine va da mărturie pentru mine înaintea oamenilor, voi da şi eu mărturie înaintea Tatălui meu cel din ceruri (Mt 10,32).

 Suferințele Mântuitorului nostru sunt medicamentele noastre. 
Noi am fost vindecați prin rănile lui.

Profetul a voit să ne învețe acest lucru când a spus:  
El a luat asupra sa durerile noastre și cu sufe­rințele noastre s-a împovărat. Şi noi îl socoteam pedep­sit, bătut și chinuit de Dumnezeu. Dar el a fost străpuns pentru păcatele noastre și zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastră și, prin rănile lui, noi toți am fost vindecați. 
 Ca un miel spre înjunghiere a fost adus și ca o oaie fără de glas înaintea celor ce o tund, așa nu și-a deschis gura (Is 53,4-7).

Toți umblam rătăciți ca niște oi…

    Păstorul care vede oile risipite ia una dintre ele în brațe, o conduce la pășune liniștită și, prin exemplul aces­teia, atrage la sine pe cele rămase. 
La fel, Cuvântul lui Dumnezeu, văzând descendența oamenilor rătăcind, a luat natura de sclav, a unit-o strâns cu sine și, prin intermediul ei, a atras întregul neam omenesc și i-a condus la pășu­nile divine pe cei flămânzi și expuși în fața lupilor.

    Așadar, pentru aceasta Mântuitorul nostru a luat natura noastră, 
pentru aceasta Cristos Domnul a îndurat păti­mirea și a făcut-o cauză de mântuire, 
pentru aceasta a fost dat morții, încredințat mormântului, și astfel, a distrus vechea tiranie și a promis nestricăciunea celor care erau înlănțuiți de stricăciune. 
Refăcând templul distrus și înviind din moarte, el a arătat și celor morți și celor care așteptau învierea sa promisiunile adevărate și neclintite.
    „Cu adevărat, a spus el, natura pe care am luat-o de la voi a avut parte de înviere datorită dumnezeirii care locuia în ea și care era unită cu ea. Datorită dumnezeirii s-a eliberat de stricăciune și de caracterul trecător și a dobândit nestricăciunea și nemurirea. Tot așa veți fi eliberați și voi de sclavia dură a morții și, după ce va fi eliminată stricăciunea împreună cu patimile, veți fi îmbră­cați cu nemurire”.

    Prin apostoli, el a dat tuturor oamenilor darul Botezu­lui: Mergeți, a spus, și învățați toate neamurile, botezân­du-le în numele Tatălui, și al Fiului, și al Sfântului Duh (Mt 28,19). 
Botezul este o imagine și o figură a morții Domnului. 
Așa cum spune apostolul Paul:
 Dacă am fost uniți cu el într-o moarte asemănătoare cu a lui, 
vom fi uniți și cu învierea lui (Rom 6,5).
Teodoret din Cir, episcop



domenica 10 agosto 2014

Quando si tenta di ingannare...

Ci sono strade perdute...



Dal 1 luglio fino al 20 luglio circa dopo avermi clonato l’indirizzo e-mail , persone dalla Romania hanno spedito messaggi a nome mio, cosi’:


Sper ca a ajuns la tine la timp. Am facut o excursie la Newcastle, United Kingdom si poseta mea a fost furata cu pasaportul meu international si cu cartile mele de credit inauntru. Ambasada incearca sa ma ajute lasandu-ma sa imi iau bilet de avion fara pasaport doar atat am de platit biletul de avion si taxele de hotel. Spre dezamagirea mea nu imi pot accesa banii fata cartile de credit banca are nevoie de mai mult timp pentru a imi trimite un card nou. In aceasta neplacuta situatie am nevoie de un rapid imprumut care v-a fi inapoiat imediat ce ma intorc. am nevoie de aproape 1350 de lire ca sa imi acopar cheltuielile. Am nevoie urgenta sa prind urmatorul zbor. Daca tu poti sa ma ajuti cu imprumutul trimite-l prin moneygram sau western union v-a fi foarte bine aceasta este cea mai buna optiune pe care o am. Mi-ai dat un pasaport temporar la ambasada asa ca asta nu o sa fie o problema daca trimiti banii prin moneygram si in 20 de minute o sa ii avem aici. Este mult mai bine pentru mine. imi pare rau pentru toate neplacerile. Multumesc frumos Pot sa iti trimit detaliile Cum sa fac?
Astept un raspuns.

Multumesc

 Strano che un religioso faccia viaggi di piacere e si permetta di spendere 1350 sterline...
...
 E con questo scherzetto hanno disturbato gli amici,  hanno eliminato l’acconto e-mail e il blog sulla Sindone su cui lavoravo da anni ed altro ancora, ...pero’…!

Comunque, pazienza e, con l’aiuto del Signore, ricomincerò’ daccapo…
A questi Hacker s  perdono, perché si correggano…



Interessante…
La natura e' un invito ad esser migliori