dituttounpoco

Benvenuto a salire
con me il Monte del Signore.

domenica 8 dicembre 2019

Advent


Advent
În aceste zile  noi repetăm de multe ori:
”Vino Doamne Isuse, regele de dreptate și pace!”…Pe cine așteptăm?
Așteptăm pe Isus, care se naște în ziua de Crăciun.
Acest timp de așteptare se cheamă Advent. Este un timp de așteptare și de a se pregăti.
Dar cum ne pregătim?
În Evanghelia Sf. Ioan ne spune: ”Faceți rod vrednic de convertire”.
Adică: ”Pregătiți calea Domnului” făcând ”drepte cărările lui!”
Cărările lui semnifică comportamentul vostru către El. atunci Dumnezeu prin Ioan Botezătorul ne comanda de a lăsa fiecare răutate și de face binele pe care trebuie să-l facem. Acesta Ioan Botezătorul îl cheamă ”rod de convertire”.
Rod de convertire este tot ce arată iubirea către Isus,care e pregătește la venirea sa.

Când noi putem să spunem ca îl iubim pe Isus?
Când suntem umili, când ajutăm pe ceilalți, și când ascultăm de Isus și de cei care au autoritate deasupra nouă și ne dirijează spre Isus.
Atunci noi ne pregătim cu umilința, fapte bune și ascultarea.


Se spune ca un copil intre Pastori care au mers la Betleem pentru a adora Pruncul Isus Mântuitorul, ar fi vrut să ajungă și el, ascultând de Îngerii, ar fi vrut să ajungă și el la ieslea, unde a fost pus Isus când s-a născut, pentru a –i dărui un semn de iubirea sa.
Dar nu avea nimic decât o bucată de pâine. Pe stradă s-a întâlnit cu un sărac care îi ceruse ceva de mâncat, pentru că murea de foame. Nu vrea să –i dea aceea pâinea, dar, mișcat din inimă s-a înduioșat și îi deduse aceea bucată de pâinea
... Dar acum? Ce ar fi dus la Isus pentru a-i arata iubirea sa? S-a hotărât să meargă la fel!
Ajuns la Betleem lângă Isus s-a băgat de furiș intre boul și Ieslea îndurerat că nu avea nimic de dat lui Isus.
 Lângă el, Maria îl ținea în brațe pe Isus și îl arata pastorilor. La un moment dat, Maria, trebuia să primească darurile ale pastorilor. Pentru aceasta cu tandrețe nemărginită puse Isus întru brațele copilului care ei era aproape de ea.  Și copilul l-a primit pe Isus cu mare bucurie. Și Isus în brațele sale îi – a făcut un surâs învelind pe copilul într-o lumina Dumnezeiască.
Cu ajutorul Maicii Domnului, trebuie sa ne pregătim și noi la venirea Lui Isus, mergând spre Isus la Crăciun cu umilința de un copil, cu generozitatea și iubirea de un copil și cu ascultarea de un copil. Și atunci la Crăciun și noi vom primi în brațele noastre, în inima noastră pe Isus Mântuitorul nostru.