dituttounpoco

Benvenuto a salire
con me il Monte del Signore.

lunedì 17 gennaio 2011

Papa Giovanni Paolo II va fi declarat fericit



"Papa Ioan Paul al II-lea va fi declarat fericit pe 1 mai 2011.

Benedict al XVI-lea.
Anunţul a fost dat de Papa Benedict al XVI-lea duminica 16 ianuarie în timpul rugăciunii Angelus Domini ca o mare bucurie pentru Biserica întreagă.



IPS Ioan Robu, Arhiepiscop de Bucureşti

"Cu deosebită bucurie am aflat că Papa Ioan Paul al II-lea va fi beatificat la 1 mai, în Duminica Milostivirii Divine. Observăm astfel cum se conturează tot mai precis un răspuns din partea autorităţilor Bisericii noastre Catolice la acea dorinţă a poporului lui Dumnezeu care, în ziua funeraliilor celebrate în Piaţa Sf. Petru,a cerut ca Papa Ioan Paul al II-lea să fie imediat declarat sfânt. Parcă acum văd pancarta pe care era scris: SANTO SUBITO! Sigur, au trecut de atunci câţiva ani până acum; la 19 decembrie 2009 actualul Papă Benedict al XVI-lea a autorizat semnarea Decretului privind eroicitatea virtuţilor Papei Ioan Paul al II-lea, la 14 ianuarie 2011 s-a promulgat Decretul referitor la minunea atribuită mijlocirii aceluiaşi Papă (vindecarea unei călugăriţe de Parkinson), iar acum aşteptăm 1 mai 2011. Va fi o sărbătoare a întregii lumi. Toţi ştim bine că a fost un sfânt şi ne bucurăm că şi România, Bucureştiul i-a primit vizita şi binecuvântarea în mai 1999. Ne bucurăm că avem un mare mijlocitor în Ceruri!"



PS Bocskei Laszlo, Episcop de Oradea

"Beatificarea pe 1 mai este o veste deosebit de bună. Mă bucur, pentru că am putut să o primesc tocmai la Roma. Şi tocmai în aceste zile m-am rugat la mormântul Papei Ioan Paul al II-lea şi am putut vedea chiar şi în pregătire 'noul' mormânt. Era de aşteptat, deoarece credincioşii şi lumea în general au recunoscut în persoana lui un om deosebit, carismatic, trimis de Dumnezeu. Prin anunţarea beatificării se confirmă de fapt ceea ce deja în urmă cu 6 ani s-a pronunţat în Piaţa Sf. Petru. Mă bucur pentru acest pas, care s-a făcut după îndeplinirea demersurilor prevăzute şi care vine să împlinească dorinţa atâtor oameni. Eu cred într-adevăr că Papa Ioan Paul al II-lea a fost un om al lui Dumnezeu şi că locul lui este între cei sfinţi. Beatificarea confirmă de fapt această credinţă a multora. Şi mai cred, că ne ajută în continuare."




   Esulta con tutti coloro che l’hanno consciuto anche il  Vescovo  suo allievo e collaboratore Mons. Stanisław Nowak, Arcivescovo metropolita di Czestochowa dal 1992, già allievo e collaboratore di Giovanni Paolo II. (ZENIT).